17 Oct 2024

Descoperirea tiparelor de atașament a constituit o adevărată revoluție în ce privește sănătatea emoțională și, cu precădere, a felului în care oamenii se înțeleg între ei.

Cei mai mulți oameni/parteneri de cuplu invocă “lipsa comunicării” ca principal factor de tensiune şi dispute în cuplu. Fie că se află în conflicte frecvente, fie că trăiesc în relații glaciale, cuvintele sunt purtătoare de emoții, iar interpretarea lor adecvată, punerea sub lupă în mod corect, poate ajuta la o mai bună conștientizare a felului în care fiecare dintre noi funcţionăm şi putem îmbunătăți relațiile în care ne aflăm.

Pe lângă neajunsurile pe care le identificăm mai ușor la celălalt, partenerii tind să-și reproșeze adesea că se comportă ca mama sau ca tatăl din familia de origine.

Din această toamnă clienţii noştri pot accesa un nou serviciu oferit de Simon Institute of Psychology. Este vorba despre un atelier psihologic susţinut în prezenţa unui grup de persoane. Fiecare participant va afla despre propriul stil de ataşament şi modul în care stabileşte conexiunile afective în relațiile romantice.

“Te invit la acest workshop să descoperi care este felul tău de a stabili conexiuni afective în relațiile romantic, care este stilul tău de atașament atunci când te afli într-o relație strânsă cu miză emoțională crescută şi cum s-au format ele.

Cine ești TU din perspectiva atașamentului? Cui te asemeni ca model de iubire, mamei sau tatălui?” (Valentina Şimon, psihoterapeut sistemic pentru cuplu şi familie)

Acest tip de activitate se adresează tuturor adulților care doresc să se cunoască pe sine şi îşi doresc echilibru în relațiile lor.

Beneficiile acestui atelier psihologic

* Conștientizarea propriului stil și limbaj emoțional. Conștientizând reacțiile îţipoţi oferi ajutor pentru schimbarea modului în care reacţionezi şi te comporţi.

* Îmbunătățești comunicarea verbală și emoțională. Conștientizând stilul de atașament poţi să influenţezi o creştere a gradului de empatie, micșorând tensiunile și conflictele în cuplu.

* Creșterea intimității emoționale. Cunoașterea propriul stil de atașament și al partenerului, dar și a felului în care s-a format și funcționează un astfel de stil, ajută la creșterea gradului de conexiune emoțională și a satisfacției, în relația de cuplu.

* Învăţând cum să susții o confruntare sensibilă fără să ajungi la critici intense sau reproșuri, poți ajunge să previi anumite conflicte distructive și să înveți să comunici stările de nemulțumire.

* Descoperi care sunt loialitățile tale emoționale față de familia de origine și unde sunt punctele sensibile: teama de confruntări, frica de respingere, pe care ai putea să le gestionezi mai bine.

* Vei ajunge să conștientizezi cu adevărat cât de diferențiat emoțional este sinele tău, în situații limită, în relația de cuplu, iar acest aspect va aduce plus valoare atât în cuplu, cât și în viața social personală.

 Modul de desfăşurare:

Se va lucra practic, cu fișe de lucru de tipul autoevaluare, dar va exista și dialog interactiv de clarificare și feedback din partea psihoterapeutului

Facilitator:

Şimon Valentina – psihoterapeut sistemic pentru cuplu și familie recunoscut internațional, cu formare la Școala Olandeza de Psihoterapie – NVRG.

Sunt psiholog acreditat și psihoterapeut în Colegiul Psihologilor din România cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu. De 15 ani sprijin, prin psihoterapie, persoane, cupluri sau familii să-și îmbunătățeasca viața și relațiile.

Am participat la numeroase conferințe internaționale ocazie cu care am căutat să-mi îmbunătățesc abilitățile profesionale. Anul acesta am publicat un studiu internațional efectuat cu profesori psihoterapeuți din Olanda și Israel, cu privire la Procesul psihologic de iertare al copiilor deveniți adulți față de părinții lor, pentru rănile emoționale suferite în copilărie.” (Valentina Şimon, psihoterapeut sistemic pentru cuplu şi familie)

Durata evenimentului: de la ora 10.00 la 14.00-15.00 (4-5 ore), iar timpul poate suferi modificări în funcție de dinamica grupului de lucru. Fiecare participant va avea parte de feedback și se va lucra și spontan, experiential, în funcție de specificul subiectului ivit în cadrul de lucru al atelierului. În preyent, această activitate se poate organiza la Cluj-napoca, iar pe viitor, va putea avea loc şi în Alba-Iulia; Târgu-Mureș, Arad, Timișoara sau Baia Mare.

Pentru detalii şi posibile programări puteţi suna la 0749092903 sau adresa un email la:

simoninstitute2019@gmail.com Pe viitor, acest atelier va fi organizat şi în Alba-Iulia; Târgu-Mureș, Arad, Timișoara și Baia Mare.