Psihoterapia de familie

Psihoterapia de familie

Familia este cea mai mare resursă a fiecărui individ. Ea ne bucură și ne întristează cu mult înainte că noi să devenim independenți în viețile noastre. Fără familie nu am exista, ne-am simți abandonați, fără speranță, fără identitate, iar lupta noastră cu viață ar fi necontenită și obositoare. Mai devreme sau mai târziu toate familiile se confruntă cu probleme, depinde de membrii lor cum şi dacă le rezolvă.

Adesea familiile rămân blocate în conflict, fiind depășite de consumul psihic și mental și nemaiputând analiza obiectiv situația, în sine. În astfel de cazuri, între membrii apar reacţii cu o mare încărcătură emoţională: certuri, probleme cu copiii ori adolescenții, plânsete frecvente și facile, dependențe, relații destrămate, alegeri proaste de viață, instabilitate psihică etc.

Terapia de familie vă ajută la redirecţionarea către propria persoană şi funcţionează ca un ajutor, în primul rând personal şi, apoi, pentru întreaga familie. Psihoterapia de familie vă ajută să interacţionaţi corect, poate uneori diferit de cum sunteţi obişnuit să interacţionaţi, în mod normal, acasă. Practic, va determina o nouă dinamică în viaţa personală, un nou mod de a interfera și consuma energia și gândirea psihomentală; o relaționare sănătoasă și asumată pentru fiecare membru al familiei.

Vino în terapie singur sau cu oricine dintre voi, care e de acord să participe. Uneori, un singur membru poate avea o nebănuit de mare putere de schimbare în bine a relațiilor familiale.

Urmariti-ne

Video recent

Povești terapeutice pentru mari și mici

În cadrul Mini-proiectului "Emoțiile mele și ceilalți" a fost partener, alături de Grădinița Socială cu Program Normal "Benita", Liceul Creștin și Grădinița "Logos" și Colegiul Național "Liviu Rebreanu" Bistrița. Prin acest proiect... citește mai mult

Solidari în lupta contra COVID-19

Specialiştii de la Simon Institute of Psychology and Psychotherapy au decis să răspundă unor nevoi imediate din sistemul de sănătate, acordând asistenţă psihologică gratuită farmaciştilor...

Urmatorul eveniment