Simon Institute

A fost creat de două surori: Valentina Simon şi Eleonora Toma (Simon). Ideea institutului s-a conturat în urma identificării a două tipuri de nevoi: a specialistului care este necesar să interacționeze cu colegii de breaslă, să împărtășească experiențe și a pacientului care își dorește servicii complexe și de foarte bună calitate. Chiar dacă povestea institutului de psihoterapie a început de mulți ani, a luat formă abia în ianuarie 2019.

Dacă te simți pierdut sau blocat într-o anumită situație și crezi că gândurile și trăirile tale nu mai au resurse personale pentru a trece peste dificultăți/probleme, atunci poți apela, în siguranță, la serviciile noastre de psihoterapie individuală.

Servicii

Psihoterapia de familie

Familia este cea mai mare resursă a fiecărui individ. Ea ne bucură și ne întristează cu mult înainte că noi să devenim independenți în viețile noastre. Fără familie nu am exista, ne-am simți abandonați, fără speranță, fără identitate, iar lupta noastră cu viață ar fi necontenită și obositoare. Mai devreme sau mai târziu toate familiile se confruntă cu probleme, depinde...

Detalii

Psihoterapia pentru cuplu

Se întâmplă adesea ca doar unul dintre parteneri să resimtă că are o problemă și să se confrunte în mod intens cu aceasta ajungând într-un impas personal, cu toate că primeşte susținere totală din partea celuilalt. În astfel de situaţii, adesea, partenerul aflat în necaz caută singur soluțiile, însă problemele nu doar persistă, ci se chiar agravează.Dacă eşti într-o astfel...

Detalii

Articole

Dependenţa de telefoane şi exemplul părinţilor

07/12/2021

Telefoanele sau jocurile video nu trebuie demonizate. Se discută, cu precădere, la modul negativ despre aceste instrumente (gadget-uri) şi acest lucru, din pacate, îi va face pe unii, fie să nege realitatea, fie să abuzeze de ea.În timpurile pandemice, pe care le trăim, casa a devenit pentru mulţi parinţi, birou şi pentru copii, şcoală.Ce se întâmplă când adultul foloseşte tehnologia...

Detalii

În vinovăţie nu se poate naşte responsabilitate

20/11/2021

Despre învinovățire sau blamarea celuilalt se tot aude, în mai toate discuțiile de familie și cuplu. În speranța că fiecare caută să se facă înțeles și să arate dreptatea proprie, oamenii nu realizează modelul lor de interacțiune și “se îneacă” în detalii lipsite de sens sau contradictorii.Oricum am încerca să definim comunicarea, nu vom putea spune niciodată că nu comunicăm. Pentru că și tăcerea este comunicare....

Detalii

Testimoniale

Pe mine, terapia m-a ajutat foarte mult să iau anumite decizii în viață, de care îmi era foarte frică înainte. Am învăţat să nu ascult de părerile celorlalți și să ma axez pe ceea ce vreau să fac eu cu adevărat. Înainte să merg la terapie, trebuie să recunosc că eram destul de sceptic în privința pshioterapiei, dar am observat în timp cât de folos mi-au fost ședințele și cât de important este ca orice persoană care nu neapărat consideră că ar avea vreo problemă, să meargă cel
puțin odată pe săptămână la terapie. Terapia este soluția pentru acel gând pe care îl avem, dar suntem nesiguri dacă e bine să îl aplicăm sau nu.

Dragoș, Sighișoara

Chiar îmi place la terapie. M-aţi făcut să realizez nişte lucruri importante. Perspectiva din care îmi prezentaţi situaţiile şi întrebările pe care le aud aici sunt foarte diferite şi, cu siguranţă, eu nu mi le-am pus şi nici nu cred ca mi le-aş fi pus vreodată. Mă ajută să văd diferit viaţa mea, iar răspunsurile pe care le descopăr nu m-aş fi gândit vreodată că au legătură cu ceea ce am aflat aici!

M., Cluj-Napoca

  "În viziunea mea, terapia trebuia să fie leacul meu pentru suflet. Mai avusesem parte de "sfaturi", dar niciodată atât de lăuntrice și pătrunzătoare! Asta până când prin intermediul programului gratuit dedicat asistenților și farmaciștilor, am întâlnit-o virtual pe Nora Toma, omul care mi-a deschis orizontul căutării, acceptării propriei mele persoane!! Sunt fericită că s-a întâmplat așa. Aș recomanda-o oricând cu cea mai mare deschidere. Fără Nora, nu aș fi reușit să mă înțeleg, accept şi iubesc! Am primit, cu ajutorul ei, ceea ce universul îmi tot oferea, dar nu ştiam să deschid brațele!!! Astăzi, după 2 luni, în care doar Nora mi-a acordat timp și spațiu să vorbesc "cu sufletul", astăzi mă regăsesc pe drumul pe care nu am mai fost niciodată, deși, uneori îl intuiam!!! Am aflat că mă plac, mă accept și nu sunt datoare nimănui; că, normalitatea la care visam să ajung este, de fapt, starea mea de bine. Am învăţat cum să fac să îmi fie bine mereu!!! MULȚUMESC Simon Institute!!!"

,

“Buna. Să îți povestesc ce m-a ajutat în terapie. Externalizarea anxietății și jocul cu simbolurile pentru mine, anxietatea și resursele mele a avut un efect foarte liniștitor și, de câte ori revenea, îmi aminteam senzația de liniște pe care am avut-o după jocul desenului cu anxietatea și eu fără anxietate.

Sugestia de a-mi creşte nivelul de anxietate, mi-a dat un sentiment de control asupra acestei stări, deşi nu cred că am folosit această metodă. Însă, îmi aminteam de ea, ca opțiune, și avea efect liniștitor. Să povestesc, fie și pe măsură ce îmi reveneau amintirile din copilărie, despre episoadele care m-au marcat atunci, asta, în timp, a produs asupra mea efectul de a simți că am clarificat tot ce era de clarificat, în trecut și că, acum, nu mă mai bântuie nimic de acolo. Deși au mai fost amintiri care au ieșit la iveală și ulterior, nu mă mai întristau. Conceptele de loialitate și diferențiere faţă de familia de bază și felul cum pot crea confuzie, în mintea noastră, în numele iubirii, m-au ajutat. De asemenea, au avut efect benefic asupra mea discuția cu tine și descoperirea în tine a unei atitudini de viață bazată pe o filosofie de "ușurătate" și normalizare a trăirilor emoționale omenești. Ai ceva din Schopenhauer :). Și, au mai fost câteva intervenții ale tale, pe care, în momentul acela, nu am fost tocmai pregătită să le accept, să fac schimbări. Adică, m-au atins așa, superficial deşi, am constatat abia de curând, că ar fi trebuit să fie momentele de cotitură în schimbarea mea, dar nu o sa știu niciodată de ce nu am fost pregătită atunci.

Ce vreau eu de la o relație? De la relația despre care îți povesteam? Ei bine, a trebuit să rupă el relația că să pricep că toată viața am funcționat întrebându-mă ce dorește celălalt de la mine sau să mă bucur când primeam ceva în urma relației. Vai, și era atât de puțin ce primeam, dar eram foarte încântată că primesc ceva. Asta m-a întristat profund despre mine. Așadar, acum parcă s-a rupt în mine și încerc să clădesc perspectiva nouă, despre ce îmi doresc eu.

Chiar de dimineață mi-am amintit că, nu știu cum s-au potrivit lucrurile, între experiența din familie și cărțile pe care le citeam în adolescenţă, că mi-au format o atitudine de sobrietate, deloc relaxată despre viață și suferința omenească.”

Camelia, Cluj-Napoca

Relatia cu fiica mea inainte de terapie a fost influenţată de viaţa mea de dinainte. Am facut multe lucruri care erau generate de umbra mea, frici şi multe temeri. Repetam aceleaşi greşeli ca şi mama mea. Dar acum sunt cu mult, mult mai liniştită. Aştept, de fiecare dată, şedinţele de psihoterapie şi văd ce am de schimbat. Înainte, nu percepeam bine realitatea şi m-ai ajutat să realizez că ceea ce credeam eu că am ca obiectiv era foarte diferit de ce făceam ca şi comportament. Mulţumesc din suflet!!

M., Craiova
"Înainte să vin la psihoterapie, în fiecare seară mă puneam pe canapea și mă uitam eu, pe mine, acolo. Mă abandonam și ieșeam doar sa fumez "iarbă". De multe ori, nu mai petreceam timp cu copilul meu sau nu mai mergeam în pat, lângă soția mea. Nu eram bun de nimic.
Acum, mă simt atât de liber, simt că starea mea de bine nu mai e condiționată de “iarbă”.
E meritul tău că nu m-ai lăsat să mă pierd și m-ai ajutat. La început, nu înțelegeam ce îmi spuneai; să imi dau voie să trăiesc acele stări care mă copleșeau. Nu voiam de cât să fug de ele. Acum însă, după ce am lucrat mult cu mine, realizez ce ai vrut să îmi spui”.
,

Hi Tina,
Thanks again for all your support and suggestions. I definitely had changed the priorities and take care of myself more. I do feel so empowered and so much better! Life it’s good I would say , or at least I have learned how to make my “world “ a better place to live. Many thanks!!

M.S., California

Terapia cu Nora m-a ajutat să mă descopar pe mine și mă ajută să mă ajut. Este o experienţă ce mă îndeamnă să privesc în mine, să aflu cauzele situațiilor prin care am trecut. Am început să nu mai judec persoanele dragi mie, ci din contră, să le înțeleg manifestările şi alegerile personale. Acum sunt în faza în care vreau să învăț să mă detașez de perioada copilăriei, fără să mă mai identific cu părinții mei. Realizez ca sunt o ființă care are atât de multe de oferit, iar potențialul meu crește în munca cu mine

Sorana, Targu Mures

Este dificil să vorbeşti despre terapie prin prisma unui pacient, deşi impactul cel mai mare îl are puterea exemplului. Am intrat în terapie cu timiditate şi amânări, ca înainte de o luptă grea. Deşi nu am avut nicio aşteptare, nu eram sceptică. Îmi amintesc perfect prima şedinţă. Am plas ca un copil. Am plecat de acolo cu inima puţin mai uşoara, dar parcă se trezise ceva în interiorul meu. Începusem să îmi răspund la întrebări pe care nici nu ştiam ca le am. Asta a însemnat pentru mine terapia. În săptămanile ce au urmat, nici nu am observat cât de insiduos şi natural s-au întâmplat schimbările în interiorul meu. Apoi, au început să se vadă şi în exterior, la locul de muncă, în relaţiile cu familia şi cu partenerul meu. Brusc, am început să nu mă mai simt responsabilă pentru toate lucrurile rele din viaţa mea, am început să realizez că nu pot influenţa ce se întâmplă, dar pot influenţa modul în care reacţionez la aceste lucruri. Toate acestea ar fi fost aproape imposibile fără îndrumarea doamnei psiholog Nora Toma. Totul a decurs atât de natural. După fiecare şedinţă mă simţeam mai uşoara spiritual. Nu există cuvinte suficiente prin care să îi mulţumesc pentru ajutorul primit. Sunteţi o adevărată binecuvantare! O recomand pe doamna psiholog din toată inima.

Deea, Germania

Tina you are one of the most brilliant intuitive impactful people we have met. You changed our lives, took us from living life in a victim blaming powerless way and shifted us to look within and discover our own true self. You are hence a heart and mind opening leader!!! We love you so much!

M&C, Seattle

Urmariti-ne

Video recent

Povești terapeutice pentru mari și mici

În cadrul Mini-proiectului "Emoțiile mele și ceilalți" a fost partener, alături de Grădinița Socială cu Program Normal "Benita", Liceul Creștin și Grădinița "Logos" și Colegiul Național "Liviu Rebreanu" Bistrița. Prin acest proiect... citește mai mult

Solidari în lupta contra COVID-19

Specialiştii de la Simon Institute of Psychology and Psychotherapy au decis să răspundă unor nevoi imediate din sistemul de sănătate, acordând asistenţă psihologică gratuită farmaciştilor...

Urmatorul eveniment