Dana Popa, terapeut sistemic transcultural din Olanda

Mă numesc Dana Popa şi sunt terapeut sistemic transcultural, cu experienţă de aproape de 30 de ani de muncă în sănătatea mintală. Cred că înțelegerea și deținerea poveștii vieţii personale aduce claritate, echilibru și forță. Scopul meu este să vă ajut să descoperiți povestea aceasta personală ajutându-vă să înțelegeți cum trauma sau condiționarea, adânc înrădăcinate și transmise de familie și cultură vă afectează comportamentul, starea de bine şi felul în care conflictul interior vă influențează relația cu sinele și cu cei din jurul dumneavoastră.

Am experiență în psihiatrie și o înțelegere profundă a depresiei, anxietății și pierderilor la diferite vârste și manifestarea lor în cadrul familiei, la locul de muncă sau în țara nouă.

Migrația este ceva ce am experimentat eu. După ce m-am mutat din România în Regatul Țărilor de Jos în urmă cu 30 de ani și am cuniscut  cinci culturi diferite din propria familie, mă concentrez asupra individului, relațiilor și familiei, cu o atenție specială asupra problemelor de migrare și relocare.

Mutarea într-o nouă țară este o experiență puternică, adesea echivalentul unui cutremur care ne zguduie identitatea și credințele. Mințile noastre sunt construite să relaționeze cu ceilalți, iar relațiile noastre ne definesc și ne urmează de-a lungul vieții. Aici imi indrept agenția pe tot parcursul procesului de terapie. Rolul meu este să înțeleg cum se întâmplă acest lucru, cum vă influențează lumea interioară și dinamica relațiilor voastre și să creez spațiul in care schimbarea si vindecarea sa poată avea loc. Lucrez online si sunt fluentă in trei limbi: română, engleză și olandeză.

Urmariti-ne

Video recent

Povești terapeutice pentru mari și mici

În cadrul Mini-proiectului "Emoțiile mele și ceilalți" a fost partener, alături de Grădinița Socială cu Program Normal "Benita", Liceul Creștin și Grădinița "Logos" și Colegiul Național "Liviu Rebreanu" Bistrița. Prin acest proiect... citește mai mult

Solidari în lupta contra COVID-19

Specialiştii de la Simon Institute of Psychology and Psychotherapy au decis să răspundă unor nevoi imediate din sistemul de sănătate, acordând asistenţă psihologică gratuită farmaciştilor...

Urmatorul eveniment